víkend plný výletov a jednej výstavy

16.09.2013 00:00

Uplynulý víkend sa niesol v znamení pohybu. V sobotu sme sa po dlhšom čase vydali s Brixim na túru. Tentokrát sme auto nechali doma a MHD sme sa vyviezli na Jahodnú, odkiaľ sme pokračovali na Vysoký vrch, Hrešnú a pešo sme sa cez lúky, záhradkárske osady vrátili dole do mesta. Trasa cez 20 km a niečo vyše 6 hodín, počasie chladné, veterné a hmlisté sa poobede umúdrilo, ukázalo sa slniečko a vietor ustal. Turistov bolo málo (veď komu by sa chcelo do tej zimy ?), ale o to viac nás potešilo jedno fakt náhodné stretnutie. 

pohľad na Železný vrch - ešte stále v hmle

 

parťáci na výlety - Eny a Brixi

 

Z Hrešnej sme šli cestami - necestami, túlali sme sa lúkami, vychutnávali sme si krásny čas a Brixi odušu sliedil. 

 

 

V nedeľu ráno sme štartovali - smer Lučenec, kde sa konala Národná výstava a Brixiho som prihlásila k pánovi rozhodcovi Milošovi Kašparovi. Musím povedať, že rozhodnutie neľutujem a tento český rozhodca potvrdil moje očakávania. Naozaj Pán rozhodca, ktorý každému vystavovateľovi podá ruku a pozdraví sa s ním. Jeho rozhodovanie bolo korektné, Brixiho posudok je presne taký, aký Brixi je - aj s jeho prednosťami a nedostatkami. Mohlo to byť samozrejme aj lepšie, mali sme šancu zabojovať a vylepšiť si hodnotenie, ale keď Brixi nedá, tak sa s ním nepohne (a ja sa ešte stále mám čo učiť). Takže výsledok - výborný, ale bez titulu. Ten najvyšší si odniesol veľmi milý psík Bary Vimbark pána Tomečka. Aj keď chudák Bary nebude na výstavu spomínať v dobrom - asi by sa nik neradoval, keby ho po výstavisku naháňali 2 asiati, ktorí sa majiteľke odtrhli. 

Deň nám nádherne prial, v sobotu vraj celý deň pršalo, my sme mali krásne počasie - ranná cesta cez hmlu, na Soroške úžasne modrá obloha a pod nami oblaky hmly - škoda, že sa nedalo zastaviť a fotiť. Spoločnosť nám robila kamarátka Janka Jonecová a jej modrá kokrica Niky - celú výstavu sme si babsky užili, nikam sa neplašili, bol to proste výlet. Na spiatočnej ceste sme si dali pauzu, nám aj psom dobre padla prechádzka Zádielskou tiesňavou.

ako rozvadení manželia ... nie a nie sa pozrieť rovnakým smerom ;-)

Brixi sa nevedel nabažiť vody

Niky je dáma, tá do vody ani za svet nevošla

 

Janka s Niky a Brixim

Bol to krásny deň a fajn výlet, škoda, že si ho niektorí nechali pokaziť. A ľutovať môžu aj tí, ktorí pozvaní boli, ale vyhovorili sa.