Rodinný výlet a Stretnutie priateľov poľovných sliedičov

05.09.2013 00:00

Začal školský rok, pomaly sa život aj našej rodiny dostáva do normálneho režimu. Čaká nás ťažký školský rok, hlavne až v druhom polroku, verím, že to ustojíme v pohode a s výsledkom bude hlavne naša Zuzka spokojná. Dni sú ešte stále slnečné, ale už zrána cítiť prichádzajúcu jeseň. Škoda len, že stále poriadne neprší, všade je sucho a zbytočne hľadáme v lesoch huby.

Záver minulého týždňa sme si ešte užívali prázdninovo, 3 dni sme strávili v krásnom kúte severovýchodného Slovenska, pri Svidníku, v Údolí smrti. Tu na nás stále dýcha krásna príroda a história. Keďže bolo počasie opäť priaznivé, cestu sme využili aj na návštevu Kapušianskeho hradu. Letiacu helikoptéru som nestihla zvečniť fotoaparátom, výstup na hrad je totiž poriadne strmý a treba dobre pozerať pod nohy, aby ste si užili krásny výhľad bez bolesti v členku.

Na hrade sa usilovne pracuje a spoločnosť tam robí tento kozí pár ;-) Nechajú sa pohladkať a zbaštia, čo im ponúknete.

Jeden z ďalekých výhľadov z hradu

Náš výlet pokračoval. Užili sme si aj trochu osvieženia v podobe zatiahnutej oblohy a dažďa, ale aj tak sme si uvarili výborný guláš. 

Výlet sme si urobili aj do malebnej dedinky Medvedie, kde nás zaujal drevený kostolík.

aj tie drevenice v popredí boli rozkošné

Spiatočnú cestu sme si skrátili lúkami

 

Posledný prázdninový víkend som si "rezervovala" len pre Brixiho a spolu sme ho strávili na Stretnutí priateľov poľovných sliedičov, ktoré sa koná pravidelne koncom prázdnin na strelnici v Nižnej Hutke a ktoré sa teší stále väčšej priazni majiteľov hlavne španielov. V miernej prevahe boli welše pred angličanmi, 3 kokri a 1 prepeličiarka, účastníkmi však boli aj teriéri a dokonca šteňa leonbergra. Program bol nabitý - prednášky o výchove a výcviku, samozrejme s možnosťou všetko si vyskúšať, príp. konzultovať, cez ukážky agility, výcvik s klikrom, vyskúšaním si "farby" (stopa nakvapkaná krvou), aportu zvery, tréning vystavovania na výstavu, úprava srsti s ukážkami, prednášky s veterinárnou témou. Pomedzi to súťaže, diskusie. Počasie nám vydržalo presne do konca, cesta domov už bola mokrá.

Bol to krásny víkend a už teraz sa s Brixim tešíme na ďalšie stretnutie. Bola to radosť vidieť toľko spriaznených duší pokope. A milo prekvapili aj ceny, ktoré sme si domov odnášali. Ďakujem organizátorom !!

toľkoto nás bolo (foto: Miro Igi)

z prednášky o úprave srsti španiela

aj Brixi počúval (foto: Paťa Mathernyová)