Brixi má 10 rokov

28.04.2020 00:00

Náš Brixi sa 21.4. dožil krásneho 10. roku. 

Užívali sme si prechádzky v bližšom aj vzdialenejšom okolí Košíc, niekedy aj v snehu, niekedy bez neho

Je to už vyše mesiaca, keď som sa z jednej rýchlej večernej prechádzky vrátila domov s dohryzeným Brixim. Skôr ako sme stihli vyjsť z brány na ulicu, dobehol k Briximu leonberger z vedľajšej ulice a riadne sa s ním "vyhral"

Rany som Briximu vyčistila, zdalo sa, že je to dobré. Avšak po niekoľkých dňoch mu začalo rameno opúchať a to tak, že už mal problém chodiť. Na veterine mu opuch praskol, hnis vytekal, bolo nutné niekoľko dní rany dezinfikovať a manuálne vytláčať hromadený hnis.

Po niekoľkých výplachoch vyzeralo rameno už takto pekne

Opäť sa noha pekne hojila. Prešli asi 2 týždne a všimla som si, že Brixi chodí pomalšie, častejšie oddychuje, zadnou časťou tela chodil tak strnulejšie.  Nakoniec začal viditeľne  šetriť pravú zadnú nohu. Nasledovala opäť návšteva veterinárnej ambulancie, röntgen a dosť nelichotivý výsledok - ruptúra (roztrhnutie) skríženého predného väzu kolena. Momentálne chodí minimálne, len nevyhnutné prechádzky a čakáme na operáciu. Verím, že sľúbený ortopéd bude Brixiho operovať a zákrok bude úspešný. 

A už len podotknem, že majitelia agresívneho psa (Brixiho napadol už niekoľkokrát) sa dodnes neospravedlnili a ani nemajú záujem uhradiť škodu, ktorú spôsobili. Ale aspoň už chodí na vodítku.