Jar, Veľká noc a narodeniny

22.04.2014 00:00

Dlho som stránky neaktualizovala, u nás sa nič zas tak prevratného nedialo. Kým neprišla vytúžená jar, chodievali sme počas víkendov na túry. Jednou z najkrajších bola túra Háj - Hačava - Hájske vodopády, fotky nájdete na Picasse.

Len čo to počasie dovolilo, v polovici marca sme zahájili "chalupársku sezónu". V skalke a v záhradke nám kvitnú postupne všetky jarné kvietky, stromy, vtáčiky utešene vyspevujú a včielky už usilovne zbierajú peľ na prvý jarný med. Jar sa tentokrát definitívne usadila na Veľkú noc. Tá tohtoročná bola absolútne aprílová - krásne slnečné počasie sa striedalo s prehánkami, zažili sme prvú tohtoročnú búrku aj s krúpami a bleskami. Veľká noc je u nás tradične časom stretnutia sa rodiny, veľkonočný pondelok mal ešte jeden bonus - náš Brixík oslávil svoje 4. narodeniny !!!!  V predvečer svojho sviatku však Brixi dostal nemilý darček - pri večernej prechádzke ho napadol statný nemecký ovčiak, ktorý si z Brixiho urobil figurantský rukáv. Brixi svoju kožu nedal lacno, ale aj tak obaja skončili v jarku vedľa cesty, špinaví a smradľaví od niečoho, čo pripomínalo žumpu. Takže sme Brixiho museli pekne po chalupársky kúpať na dvore - krhlou a šampónom. Voda bola studená, ale zvládli sme to.

Na druhý deň nebol Brixi vo svojej koži, evidentne ho bolelo celé telo, našťastie celý incident sa zaobišiel bez krvi. Takže svoj narodeninový deň preležal v teple chalupy, občas skontroloval, či je všetko tak, ako má byť. Ale do večera to už bolo lepšie, aj prechádzku do lesa už absolvoval s veľkou chuťou.

A tu je Brixi v celej svojej kráse, za fotky ďakujeme Gabi Hockickovej.

 

 

A keďže Brixi má ďalších 8 súrodencov, takisto im prajeme (dodatočne) všetko naj, naj.